KVĚTEN 2024

07.05.2024 16:36

  3.5.2024  První akcí letošního května byl páteční "Den požární ochrany". Děti si zkusily zatelefonovat na číslo 150, kde uvedly své jméno a příjmení a ti starší dokázaly uvést i místo bydliště. V rámci procvičení prostorové orientace uváděly i přesné místo požáru. ( Vše samozřejmě imaginárně :-) ) Následný nácvik evakuace a návštěva Dobrovolných hasičů z Dolan, připravila dětem nezapomenutelný zážitek. Děkujeme.

 

   6.5.2024  Další z návštěv skvělé paní Fenyklové a jejího Knihadýlka. Tentokrát program " Ó,Ó,Ó, VAJÍČKO a následné aktivity k tomuto programu děti velice zaujaly a procvičily si tak dějovou a časovou posloupnost. Budeme se těšit příště.

 

  15.5.2024  DEN RODINY, právě tak se jmenuje dnešní den. Svátek slaví rodinná pohoda a společně strávený čas. Ani naše školka nezůstala pozadu a společně s dětmi a jejich rodinou jsme si užili příjemné odpoledne. Tradiční procházka s plněním rodinných úkolů všechny zúčastněné zavedla na zahradu MŠ, kde měly děti připravený krátký program se zapojením rodičů. V závěru odpoledne si všichni zasadili svůj "rodinný strom života", který si odnesli domů. Přejeme všem rodinám, aby jejich strom měl pevné kořeny a zdravě rostl.

 

 22.5.2024  Další z programů s paní Kmoníčkovou se uskutečnil v Ratibořicích, v místě, které samo o sobě vybízí k návštěvě a zkoumání, v Babičině údolí. Děti se seznámily se spisovatelkou Boženou Němcovou a jejím dílem "Babička". Cesta od sochy babičky s dětmi do chaloupky na Starém bělidle byla plná poznávání přírody, hledání bylinek, poslouchání ptáčků a určování stromů. Prohlédly si chaloupku a navštívily splav. počasí nám přálo a tak to byl velice hezký výlet.

 

 23.5.2024  Druhá návštěva Malé digitální univerzity v naší školce prohlubovala poznatky dětí z minulé návštěvy. Děti více pronikaly do tajů programování a logického myšlení, učily se orientovat ve čtvercové síti a při plnění těchto společných úkolů procvičovaly i prosociální chování a spolupráci.

 

24.5.2024  V našem pestrém školkovém programu jsme si našli čas společně oslavit "Den včel". Děti se seznámily s pomůckami pro chov včeliček a nezapomněly ani ochutnat jejich nejsladší produkt - med. Všem nám moc chutnal. Na počest těchto drobných užitečných tvorečků jsme si ve školce zřídili i vlastní včelín.

 

 

 29.5.2024  Ve zdravém těle, zdravý duch - to je naše heslo. Dnešní aktivity byly zaměřeny na celkovou stabilitu těla, rovnováhu a koordinaci pohybů. Paní lektorka s sebou přivezla spoustu pomůcek, které nám umožnily tyto dovednosti rozvíjet. Nadšení dětí bylo veliké, zkoušely, vymýšlely a dováděly.

 

Zpět