ČERVEN 2024

11.06.2024 17:24

  4. června   Velké fotbalové hřiště v Dolanech přímo vybízí ke sportování. Pozvali jsme proto 3 okolní školky, MŠ Velký Třebešov, MŠ Chvalkovice a MŠ Rychnovek, abychom si společně zasportovali a zasoutěžili. Každá školka připravila jednu sportovní disciplínu, připravila si pro tuto disciplínu medaile a diplomy a tak celé dopoledne probíhalo bez komplikací a ve sportovním duchu. Společně jsme se domluvili, že se pokusíme z této naší "školkové olympiády" vytvořit každoroční tradici. Už teď se moc těšíme na příští rok.

 

  11. června   Dnes bylo počasí ideální na výlet. Nepřšelo, nebylo veliké horko, zkrátka tak akorát. Měli jsme naplánovaný výlet do Josefova. Podzemí, pevnost a hradby, které jsme navštívili, si děti hodně užily. Velice se jim tam líbilo a jistě nadšeně povypráví svým rodičům příběh dvou sourozenců, Lidky a Vašíka. Lidunka až z Orlických hor nesla svému bratříčkovi jahelník. Vašík stál zrovna na stráži a měl ze sestřičky velikou radost. Hned se s chutí do voňavé dobroty pustil a Lidka zatím stála na stráži místo něho.V ten moment šel okolo urozený pán a protože mu bylo divné, proč ho voják ve stráži náležitě nepozdravil ( Lidunka neuměla zdravit jako vojáci), dal se s "vojákem Lidunkou" do řeči..... Jak to bylo dál? To zjistíte v Josefově. Podzemí určitě za vaši návštěvu stojí.

 

 18.června   Téma " Na návštěvě u Indiánů", nám dnešní den přišel zpestřit "opravdový indián" z OÚ, sám velký náčelník Jirka Waštélaka Plšek, starosta obce Dolany. Návštěva to byla originální a opravdu indiánská. Spousta vyprávění, ukázky rozdělání ohně nebo indiánského zpěvu a hry na buben, děti velice zaujala a s chutí se přidaly. Obdivovaly indiánské oblečení, výrobky z bizoního rohu nebo krásný "lapač snů". Moc děkujeme za návštěvu.

 

 19.6.2024   "Přátelství" - to je heslo Olymijského běhu T-mobilu. Různí běžci, různá místa, různý čas a výtěžek půjde na dobrou věc. To jsou nejdůležitější informace projektu, do kterého se naše MŠ letos zapojila. Trasa dlouhá 600m až 900m byla připravena na fotbalovém hřišti v Dolanech a 19. června v 10h jsme slavnostně zahájili náš běh. Doběhly všechny děti a odměnou jim byly medaile a diplomy od Olymijského výboru. Příští rok se jistě zapojíme znovu.

 

 20.6.2024  Tento den nešel v Dolanech proud, proto byl ten správný čas na výlet. Cílem našeho výletu byl hrad a zámek Staré hrady u Jičína. Cesta nám trvala hodinu a půl, klimatizovaným autobusem, a samotná prohlídka hradu byla perfektní. Jako první jsme absolvovali prohlídku sklepení a podzemí, která byla plná nadpřirozených bytostí. Konečně tak víme, jak vypadá Meluzína nebo učitelka v čertovské škole. Druhý okruh byl o zdravé zahrádce, ve které rostou samé zdravé věci. Náš výlet jsme završili obědem v hradní samoobslužné jídelně. Výlet se vydařil a ještě dlouho na něho budeme vzpomínat.

 

 24.6.2024  Projektový den "Zdravé nožky" nám ukázal, že chůze a cvičení na pestrém povrchu posiluje nohu, pomáhá při správném vývoji klenby a předchází budoucím problémům s plochýma nohama. Děti si posílily nohy cvičební sestavou používanou fyzioterapeuty, pohrály si s masážními míčky a ježky, vyzkoušely několik zábavných rovnovážných cviků používaných při cvičení jógy. Závěrem si vyzkoušely přenosnou Kneippovu masážní koupel.

 

 27.6.2024  O tom, že loučení je konec jedné etapy a začátek nové, není pochyb. Naše "školkové" loučení se školním rokem a hlavně s našimi milými předškoláky, probíhá každoročně na zahradě MŠ. Ani letos tomu nebylo jinak. Sešli jsme se v hojném počtu, abychom popřáli dětem a rodičům hezké léto, příjemně strávený čas s rodinou a hlavně, abychom popřáli předškolákům úspěšný start v dalším stupni vzdělávání... Loučení s Terezkou, Terezkou, Toníkem, Timčou, Karolínkou, Čendou a Vendou a jejich milými rodiči bylo dojemné a věříme, že v září s nadšením usednou do školních lavic a vzpomínka na MŠ dlouho zůstane v jejich srdcích. Hodně štěstí, předškoláčci....

Zpět